Cybersport – Nettet som en sportsgren

Der er meget sport på nettet – og nettet kan bruges til sport

Værktøjet parat

Foråret lader vente på sig. Her er rimeligt koldt. Det er ikke sådan, at du lige tager en vindtæt jakke på og går på havearbejde. Der er ellers meget at gøre dér. Bedene skal forberedes, så du kan plante frugtbuske. Du skal have skåret nogle af de gamle træer ned. Og så er der selvfølgelig hækkene, som skal trimmes. Det er bare ikke behageligt at skulle stå der med en stor saks i kulden. Så nedskæring og hækkeklipning bliver altså udsat til en dag, hvor det er lidt lunere – og hvor solen skinner. Sådan er det altså bare.

Ryd op i værkstedet

Men noget du faktisk godt kan gøre og som vil hjælpe dig, når du kan komme på havearbejde igen, er at få ryddet op i værkstedet, som også fungerer som redskabsskur. Der er der ikke så koldt. Og du står i læ for vinden. Så: På med vindjakken. Find de gode gamle havehandsker frem. Og kom i gang med at rydde op.

Ude i redskabsskuret kan du godt se, at haveredskaberne blev smidt ind. De blev ikke sat på plads. Du plejer ellers at være ret omhyggelig med at lægge og sætte redskaberne pænt, så du nemt kan finde dem. Men sådan var det åbenbart ikke den dag i vinters, da du skulle skovle sne.

Makita hækkeklippere forgår aldrig

Du kan se, at du har to Makita hækkeklippere liggende på din høvlebænk. Dér skal de altså ikke ligge og ruste. Du har ikke engang fået den store af hækkeklipperne pakket ned i den taske, som du fik med gratis, da du købte den. For dårligt. Du finder tasken og lægger din Makita hækkeklipper i den. Du har også en gammel – og fuldstændig udtørret fugepistol liggende på værkstedets arbejdsbord. Du kan godt huske, hvad den blev brugt til: At fuge omkring den lille ventilator, som du fik sat op nede i kælderens lille badeværelse. Nu er fugepistolen ubrugelig. Lige til at smide ud. Desværre. Den var ellers nem at håndtere – det gik jo fint med at få fuget omkring ventilatoren.

Du bruger nogle timer i værkstedet. Der er virkeligt rodet. Men på et tidspunkt kan du mærke, at du er sulten. Skal du bare spise et af de æbler, der ligger i kurven – og fortsætte arbejdet? Eller skal du gå ind og spise frokost sammen med din partner? Du vælger et æble. Men du kan selvfølgelig ikke finde den lille foldekniv, som du ved, du altid har ude i værkstedet. Og nej, du skærer ikke æbler på en båndsav. Det er simpelthen for farligt. Og din båndsav er temmelig stor. Så væk med den tanke.

De sidste stykker værktøj på plads

Du bider i æblet. Det smager sødt. Saftigt. Og det får din mave til at knurre. Du får dog lige sat de sidste håndholdte stykker værktøj op på din væg. Deres silhuet er tegnet op på væggen. Du har banket søm i væggen – to og to – så værktøjet kan hænge på væggen. Ret smart – og det ser pænt ud, når de forskellige hamre og skruetrækkere sidder på rad og række.
Du er færdig med at rydde op. I det mindste er værkstedet klar til foråret nu.

Værktøjet parat
Rul til toppen