Dansk spirituosa

Dansk rom i glas

Som garvet gammel ryger, var du måske egentlig ikke interesseret i gastronomi. Det, som det handlede om, når du var sulten, var at få noget mad i kroppen. Noget energi. Nu, hvor du har lagt smøgerne på hylden og faktisk har fået din lugtesans tilbage, så er det her med mad og dufte en ny verden for dig. (Måske ikke altid behagelig, når du går forbi din nabos hund, som ikke har fået bad i ugevis.)

Verdens bedste rom er dansk

Du nyder at være i stand til at kunne identificere forskellige dufte. Og du nyder at kunne blive mæt bare af at dufte til grydens indhold – eller til det gode glas dansk rom, som du har givet dig selv lov til at nyde en gang imellem. Når du sidder der i din gode lænestol – med et glas god rom i hånden, og nyder det, så tænker du sikkert ikke på, dengang du var ryger. Du nyder at føle dig mere i live. Og du nyder tanken om, at du kan få råd til mange ting, som du ellers ikke ville kunne købe, hvis du bare brændte pengene af på cigaretter eller cigarer.

Elegant likør også fra Danmark

Nu har du muligheden. Og da du godt kan lide at slappe af med et glas med alkohol hver aften, så er du begyndt at interessere dig lidt for likør som denne med hyldeblomst. Du har nemlig fundet ud af, at likør ikke bare er en drink, som din gamle tante altid serverede for dig: Ultra sød, ultra klistret i munden og i det hele taget en ikke særlig rar drink. Du har fundet ud af, at likør ikke kun har sød frugtsmag. Du har oplevet at få en drink, der bar udpræget smag af citrusfrugter. Lidt sur.

Samtidig sødt. Lækkert. Du har fundet et hemmeligt sted på en af jeres udflugter, hvor du kan få likør, der smager af lakrids. (Næsten – men ikke helt som norske bryst‐dråber – hvilket gør den specielle likør spændende.) Du har oplevet at få en kirsebærlikør i Sydeuropa, som bestemt ikke mindede dig om din gamle, sure og støvede tante.

Et helt nyt smagsunivers

Du er på vej ind i et helt nyt univers, hvor du smager på livet. Hvor de smager som likøren, du får serveret, eller vælger at købe, giver dig en ny oplevelse, hver gang du smager på den. Og det skal du være glad for. Likør er nemlig ikke den dyreste form for drinks, vi måske gerne vil nyde for at kunne slappe af. Og der bliver hele tiden udviklet nye likører. Du behøver ikke at holde dig til den traditionelle frugtlikør. Du kan sagtens få dine smagsløg og lugtesans udfordret. Og det er helt sikkert godt. Altså at udfordre lugte- og smagssansen. Selvfølgelig vil du ramle ind i en likør, som du ikke bryder dig om. Men ved du, hvad? Den kan sikkert bruges med stort held i madlavningen – eller hvis du skal bage en kage. Likør er nemlig en stor smagsgiver. Og når alkoholen i likøren først er kogt væk, så står du tilbage med en intens smag, som muligvis kan bruges med stor succes i maden eller kagen.

Dansk spirituosa
Rul til toppen