Cybersport – Nettet som en sportsgren

Der er meget sport på nettet – og nettet kan bruges til sport

Voksen hund og træning?

Nu har i fået en hund. Det er en voksen hund. Den boede hos din fætter, som blev gift, og hans viv er bange for hunde. Så den måtte finde et nyt hjem. Din fætter kontaktede dig og spurgte, om det var noget for jer. I talte om det. Hunden er tre år gammel. Udvokset. Køn. Ikke for stor, og ikke for lille. Børnene vil elske den, siger de. Og ja, plageriet fra dem om at få en hund vil naturligvis stoppe. Så I sagde ja til at overtage hunden. Din fætter blev glad. Han ved, at hunden får et godt liv hos jer. Og det er I da også indstillet på, at den skal have.

Hunden kommer hjem

I får hunden hjem. Den er sød. Den kommer, når I kalder på den. Den kan sidde og lægge sig. Og den har ret hurtigt fundet sin plads i stuen. Alt er godt, og det ser ud, som om at det er en nem hund at holde. I er glade og tilfredse. Din fætter er også glad. Men en dag begynder hunden bare at gø. Helt vildt. Den gør og gør, den vandrer nervøst rundt i rummet. Det driver jer til vanvid, og I ringer til din fætter. Han kan slet ikke tro, hvad I fortæller ham. Har ikke den fjerneste anelse om, hvad det er for en adfærd. I står derfor i en situation, hvor der skal gøres noget. Hunden har måske fået stress, og den forsøger med sin gøen og rastløse vandren at gøre opmærksom på, at den ikke har det godt. Hvad kan I gøre?

Tag et online kursus i hundetræning

En anbefaling herfra vil være at begynde på et kursus i hundetræning – for voksne hunde, som måske trænger til at få den tidligere træning frisket op. Man kunne sige, at den skal i genoptræning, fordi det, som den lærte, dengang den gik til træning sammen med din fætter, ikke er blevet brugt af jer. I har en anden måde at bruge jeres krop på, end han har, og det har forvirret hunden. Den er nu en del af en familie, men den forstår ikke helt, hvad det er, I siger til den. Det har fået den til at stresse. Ligesom hundehvalpe også skal trænes – læs om det her.

En god fremtid med hund

Sådan et kursus vil kunne give jer mange gode timer med hunden i fremtiden. Hundetræning handler nemlig ikke kun om at hunden skal lystre nogle få kommandoer. Det handler om, at I skal lære at kommunikere med hinanden, så hunden bliver et godt familiemedlem. Det er vigtigt at tænke på, når man overtager en hund. En voksen hund. Den har måske lært nogle ting. Måske savner den sin forrige ejer. Måske er I bare kommet ind i en rutine, hvor hunden er en del af inventaret i stuen, men egentlig ikke en del af familien. Netop fordi I ikke ved, hvad den forsøger at sige til jer, og I ikke taler med den.

Et kursus i hundetræning er derfor ikke et kursus i at lære hunden noget bestemt. Det er et kursus, som også vil lære dig/jer noget om kommunikation. I vil se, at I hurtigt får en gladere og roligere hund.

Voksen hund og træning?
Rul til toppen