Cybersport – Nettet som en sportsgren

Der er meget sport på nettet – og nettet kan bruges til sport

Rationel? Velfac?

Et hus skal passes. Det skal holdes ved lige. Ellers taber det i værdi, fordi det bare står og forfalder. I disse tider, hvor energipriserne er røget til vejrs, kan det derfor være meget værdifuldt at tænke lidt længere end blot til at få husets træværk malet, så det fremstår pænt. Det kan være både en besparelse og en værdiforøgelse at få sat nye vinduer i huset. Ligesom det kan være en besparelse at få efterisoleret overalt. Du har måske allerede fået efterisoleret overalt, fordi der har været meget opmærksomhed omkring isolering af huse i den sidste tid. Medierne har jo ikke talt eller skrevet om andet en, at vi skal få tjekket huset igennem.

Indeklimaet

Du har måske ikke tænkt over, at du faktisk kan gøre meget for at få et endnu bedre indeklima, hvis du også sørger for at få udskiftet vinduerne. Og ja, det kan også medvirke til en lavere varmeregning. Fordi i dag kan du faktisk få termoruder, som er særligt energivenlige. De bliver kaldt for energivinduer. Et energivindue består af flere lag glas, hvor der er lagt en særlig membran ind i et af lagene. Membranen medvirker til, at vinduet isolerer bedre. Du kan ikke se membranen, der ligger inde i glasset.

Så hvis udskiftning af vinduer står på din to-do-liste over projekter i huset, så bør du absolut undersøge, hvilke muligheder du har for at få udskiftet de gamle vinduer med nye energivinduer.

Danske vinduer er de bedste

Og ja, du kan jo starte med at undersøge, hvad den slags vinduer koster fra flere forskellige producenter. Fx fra Rationel og Velfac. Det er to velkendte firmaer her i landet. Deres produkter er gode. Og de kan lave vinduer i specialmål.
Du spørger sikkert, hvad fordelen ved energivinduer er – ud over at de isolerer bedre?

Der er flere fordele: Ja, ud over at der ikke er så meget træk fra vinduerne – eller kondens mellem glaslagene, så vil der være en åbenbar fordel: Varmeregningen bliver mindre. Men ikke kun det: Du er med til at passe på vores planet: CO2 udslippet, der skabes, bliver mindre, fordi du skal bruge mindre energi til opvarmning af huset. Et andet godt sted at hente store besparelser er at skifte til en luft-til-vand varmepumpe – læs om det her.

Energivinduer

Og ja, der er altså også en ekstra bonus ved at få energivinduer: Dit hus stiger i værdi. Det er muligvis den største fordel. Du påtænker ikke at sælge huset. Nej. Men det kan jo godt være, at du ændrer mening om nogle år. Og oven i denne bonus er der en ekstra: Det vil være nemmere for dig at sælge huset, når køberne får at vide, at der er energivinduer i det. Liggetiden vil blive formindsket, og det kan være en fordel.

Så ja, står du overfor en udskiftning af vinduerne i dit hus, så skal du overveje, at de nye skal være energivenlige. Du har intet at tabe. Tværtimod. Der er kun gevinst. Og energivinduer kan fås i samme materialer som ’almindelige’ vinduer. De kan fås med alu-rammer eller med rammer, der er lavet af alu og træ. Og ved du, at hvis dine vinduer – også selvom det er termoruder – er mere end 15 år gamle, så er det på tide at skifte dem?

Rationel? Velfac?
Rul til toppen