Cybersport – Nettet som en sportsgren

Der er meget sport på nettet – og nettet kan bruges til sport

Bedste isoleringsfirma?

Dag for dag stiger priserne på energi. Oliemarkedet er gået helt i top. Det samme gælder også naturgas. Og ja, det ser ikke ud til, at priserne vil falde i den nærmeste fremtid. Tværtimod. Alt det, der sker i Ukraine, har ligesom forstærket en tendens vi så længe, inden krigen brød ud. Vi får et chok, hver gang varmeregningen kommer. Og ja, det er da rart at tænke på, at vi ikke er ofre for krigen. Men den har faktisk en direkte indflydelse på vores privatøkonomi. Og det skal vi gøre noget ved. Heldigvis står, foråret og banker på lige nu. Men der er stadig brug for, at vi varmer op i vores boliger. Og tanken om, at vi måske får endnu en varmeregning, der er på et skyhøjt beløb, er ikke rar. Kan vi gøre noget for at bremse, at varmeregningen stiger, og stiger? Muligvis ikke meget. Men vi kan gøre noget, som helt sikkert vil bevirke, at vi ikke behøver at bruge så meget energi til at varme op i vores huse som tidligere.

En hulmursisolering er effektiv

En af de ting er at tjekke husets hulmure og få lavet en hulmursisolering, hvis det er nødvendigt. Firmaet Calidi er eksperter i hulmursisolering. De fleste huse i Danmark har hulmursisoleringer. Men måske er de lavet for en del år siden. Og det, vi ofte glemmer, er, at isoleringsmaterialer ikke holder for evigt. Det kan være, at der er en hulmur, hvor isoleringen ikke er tilstrækkelig. Det kan være, at der er en hulmur, hvor isoleringen simpelthen er faldet så meget sammen, at den hule mur bare står og trækker kold luft ind i din bolig. Og det skal du have gjort noget ved. Helst hurtigt. Og jo før jo bedre. En hulmursisolering kan måske skræmme dig. Det lyder, som om at det er en stor operation. Skal den ydre del af væggen rives ned, så indersiden af muren kan beklædes med isoleringsmaterialet?

Alle hulmure kan nemt efterisoleres

Det er ikke en stor operation. Og nej, ingen af de to mure skal rives ned. Der skal først tjekkes, for hvilket materiale der sidder i hulmuren. Dernæst skal det muligvis fjernes. Og det kan ske, ved at det ligesom bliver ’støvsuget’ væk. Når det er væk, skal der blæses nyt isoleringsmateriale ind i hulmuren. Det betyder altså, at der kun skal bores nogle huller i væggens ydermur. De huller, vil isolatøren bruge til at suge det eksisterende materiale ud med og til at blæse det nye materiale ind i med. Bagefter skal hullerne så lukkes igen. Nemt og egentlig ikke særligt tidskrævende.

Det kan gå hurtigt

En hulmursisolering kan udføres på meget kort tid – og du behøver sådan set ikke at lade isolatøren komme ind i dit hus. Arbejdet sker fra murenes ydersider. Og når hulmursisoleringen er færdig, vil du straks kunne mærke, at det ikke trækker fra den ene væg længere. Du vil også kunne mærke, at din bolig bliver bedre til at holde på varmen. Og det vil jo hurtigt kunne ses på, at du faktisk bruger mindre energi. Om det hjælper på varmeregningen lige nu, kan jeg ikke sige. Men på et tidspunkt vil du også kunne se, at omkostningerne til varme ikke længere er så høje som nu.

Bedste isoleringsfirma?
Rul til toppen