Cybersport – Nettet som en sportsgren

Der er meget sport på nettet – og nettet kan bruges til sport

Ungdomskriminalitetsnævnet

Jeg har den overbevisning, at hvis man kan forebygge, så er det bedst. Både når det handler om sygdomme, kriminalitet eller misbrug. I min egen lille verden, så forsøger jeg at opdrage alle til at forebygge sygdomme ved at overbevise dem om, at det er bedst at fange en sygdom, inden den er der. Og det betyder, at man skal til regelmæssige lægetjek. Selv skal jeg til et lægetjek hvert halve år. Det er en del af mit arbejde som pilot, at jeg sørger for at være i form og sund og rask. En træt eller syg pilot er en farlig pilot. Så det er en del af min rutine. Og jeg lærer mine børn, at de også skal gå til lægetjek. Og tandlæge regelmæssigt!

Før nævnet kom

Men det er ikke kun min egoisme, som gør, at jeg opdrager mine børn til at forebygge. Jeg har en lillebror, som, dengang vi var små, kom ud i et småkriminelt miljø. Han blev involveret i sådan noget med at pushe hash. Og det er forbudt.
Dengang havde man ikke noget, der hed ungdomskriminalitetsnævnet, og fordi han var under den kriminelle lavalder, kunne der ikke blive lagt sag an imod ham. Han slap med en alvorlig advarsel fra politiet. Og politiet sørgede selvfølgelig at ringe op til mine forældre og forklare dem, at de skal holde ham i en strammere tøjle.

De var naturligvis temmelig chokerede, da de fik opringningen fra politiet. Og min bror fik da også stuearrest i 6 måneder. Alle samtaler ved aftensbordet handlede om stofmisbrug, og faren som hash kan føre til. (Min mor var sygeplejerske og har set adskillige tilfælde af narkomaner med overdosis – og samtidigt har hun et meget farverigt sprog, så hun fortalte gruelige historier om stofmisbrug, så vi kunne tænke over tingene.)Hun viste også denne artikel.

Daglig opsang

Det var faktisk ikke særligt rart at få den samme prædiken hver aften i et halvt år. Men det virkede. Min bror holdt sig væk fra det kriminelle miljø. Ikke desto mindre, så har den periode efterladt nogle spor – i det mindste hos mig – som jeg ikke bryder mig om. Derfor er jeg stor tilhænger af, at der findes institutioner, som fx ungdomskriminalitetsnævnet. Jeg tror den slags institutioner, der kan nå at få fat i helt unge mennesker, der er på vej ud i kriminalitet, er meget mere effektive (og harmløse) end min mors fortællinger om narkomaner med overdosis og smerten, hun skulle håndtere, når hun skulle forklare en narkomans forældre, at deres barn aldrig vågner op igen – eller i bedste fald kommer ud af en episode med overdosis med alvorlige mén for resten af livet.

Elskelig mor

Nej, min mor var ikke en god pædagog. Hun elskede os højt, og det var hendes måde at beskytte os på. Men den måde har efterladt mig med en inderlig angst for, at mit eget barn skal komme ud i noget skidt med narkotika. På den anden side har hun også lært mig, at man skal sørge for at holde sig sund og rask. Og at man kan tale om tingene. Både det gode og det onde.

Ungdomskriminalitetsnævnet
Rul til toppen