Cybersport – Nettet som en sportsgren

Der er meget sport på nettet – og nettet kan bruges til sport

Hjælp til arbejdsskade

Det er meget almindeligt, at vi kommer hjem fra arbejdet, og når vi først har fået lidt tid til at slappe af i, så mærker vi alle de smerter, som arbejdet har medført os. Det kan være ømme fødder eller ben, fordi vores arbejde foregår stående. Det kan være smerte i skuldrene, fordi vi spænder op, når vi sidder foran en skærm. Det er ikke skader på vores krop. Men det kan disse smerter udvikle sig til. Har du fx arbejde i en stående position, hvor du også skal gå på høje hæle – fx som ekspeditrice i en fancy butik, så kan du risikere, at dine fødder bliver ødelagt.

Er det en arbejdsskade?

Du får knyster. Måske permanente forvridninger af knoglestrukturen i foden. Er det en arbejdsskade – og skal en advokat på banen? Ja. Det er det. Men du gjorde ikke noget ved det, dengang du opdagede, at der var nogle problemer med foden. Det er derfor ikke sikkert, at du kan få erstatning, hvis du ansøger om det.

Der kan også være tale om, at du arbejder med forskellige kemikalier. Måske som maler eller som rengøringsassistent. Du bliver dagligt udsat for dampe fra kemikalierne, og det kan skade dig. Det er en arbejdsskade, som er opbygget over mange års hårdt arbejde. Har du krav på erstatning, fordi du pludseligt ikke kan arbejde professionelt mere på grund af kemikalierne? Ja, det har du. Og du skal have erstatning. Især hvis din arbejdsgiver ikke har gjort dig opmærksom på, at du selv har et ansvar for at købe sikkerhedsudstyr. Fx en maske. Har du ikke gjort, det, så nedsættes chancen for at få erstatning. Men har du fulgt alle instrukserne, som din arbejdsgiver har givet dig – og som du sikkert har læst, inden du skrev under på ansættelseskontrakten, så står du i en vanskelig situation.

Find en god advokat

Er du i sådan en situation, så vil jeg anbefale, at du finder en god advokat, der har erfaring med arbejdsskader – læs gerne denne. Der er nemlig stor forskel på arbejdsskader. Nogle arbejdsskader oparbejdes over mange år. Andre sker momentant. Jeg vil gerne forklare, hvad jeg mener:

Lad os sige, at du arbejder som sygehjælper på et hospital eller et plejehjem. Dit arbejde går ud på at hjælpe patienterne med at komme i bad holde deres seng ren og generelt give dem mod og håb. Det indebærer, at du hver eneste dag skal løfte mange kilo. Der kan være tale om et menneske, der er overvægtigt. Der kan være tale om en tung genstand, som måske skal flyttes. På et tidspunkt orker din krop bare ikke at løfte mere. Du har fået slidgigt, fordi du ydede dit bedste for svagere menneskers skyld. Og du har krav på erstatning, fordi du har fået en alvorlig arbejdsskade. Slidgigt er ikke noget, man lige sådan bliver kureret for.

Gjorde din arbejdsgiver dig opmærksom på, at du skulle passe på? Fik du den korrekte uddannelse i, hvordan du løfter tunge genstande? Hvis ikke, så skal du finde en advokat, der har erfaring med arbejdsskader. Du har nemlig krav på erstatning, fordi din arbejdsevne er blevet nedsat.

Hjælp til arbejdsskade
Rul til toppen