Mange danskere benytter ulovlige e-cigaretter med nikotin

Hvis man er ryger eller har venner der ryger, så har man sikkert også hørt om den meget store udvikling i e-cigaretter. Selv hvis man intet har med rygning at gøre, så kan man ikke have undgået det, for der er skudt butikker op over det hele i de store byer – ja, selv de mindre byer har nu deres egne butikker der sælger e-cigaretter. Pointen er, at salget virkelig er gået fremad de sidste år og det har skabt en reaktion fra staten. Der er nemlig blevet indført tonsvis af nye regler, som man alle sammen skal tage højde for, hvis man gerne vil bruge eller sælge e-cigaretter, som dansker. Salget er dog stadig i fuld gang og det ser ikke ud til, at det har tænkt sig at stoppe de næste lange stykke tid. Butikkerne trives og kunderne er der, så det er et solidt marked, trods en hård lovgivning.

Sådan er reglerne for nikotin i e-cigaretter

For at forstå hvorfor danskere bruger ulovlige e-cigaretter, så kræver det en kort gennemgang af reglerne for e-cigaretter. Den vigtigste og største regel for e-cigaretter er nemlig den der for nylig blev indført, hvor det blev ulovligt at sælge e-cigaretter med nikotin i. Der hersker forskellige forklaringer på, hvorfor man har valgt at gøre det, men grundlæggende går det ud på, at man simpelthen ikke ved nok om det og deres helbredsmæssige konsekvenser, så man tør ikke give lov til at sælge dem frit og uden lovgivning. Nikotin er nemlig et meget vanedannende stof og produkter som f.eks. nikotintyggegummi skal kæmpe for at få tilladelse til at bruge det i deres produkter, så de stadigvæk er i overensstemmelse med lovgivningen. Danskere, som lovligt vil købe e-cigaretter med nikotin, er derfor tvunget til at handle i udlandet, hvor det mange steder stadig er lovligt at sælge e-cigaretter med nikotin.

Sådan indgår nikotin i e-juice

e-juice kan fåes med nikotionFor dem der ikke benytter sig af e-cigaretter, så kommer her en forklaring på, hvordan nikotin egentlig indgår i e-cigaretter og hvorfor de gør det. Årsagen til, at man bruger nikotin er, at det virker på samme måde som i almindelige cigaretter. Det virker beroligende og tager lige det værste stress. Derudover er det også vanedannede og hvis ikke man får sin daglige dosis, så kan man blive sur og tvær. Det er derfor det er ret svært at stoppe med at ryge. Måden en e-cigaret fungerer på er, at i stedet for tobak, så er der den såkaldte e-juice, som man varmer op, så den fordamper. Det er i denne e-juice man blander nikotinen i, så røgen vil få samme effekt som almindelige cigaretrøg. Derfor er nikotinen en ret vigtig del, hvis man f.eks. forsøger at slippe af med almindelige cigaretter, da det giver muligheden for langsomt at trappe ned.

<billedlink til ;

Er e-cigaretter skadelige for helbredet?

Et af de store argumenter for produkterne er, at de er gode ved dit helbred. Når man stiller spørgsmålet, så er der faktisk ikke noget svar. Vi aner ikke, om e-cigaretter er skadelige for helbredet. Der findes ikke nok forskning på området til at give et klart billede. Derfor har man bl.a. forbudt nikotin i e-cigaretter.

 

Mange danskere benytter ulovlige e-cigaretter med nikotin
Rul til toppen