Cybersport – Nettet som en sportsgren

Der er meget sport på nettet – og nettet kan bruges til sport

Flybilletter eller hele rejsen?

En af de ting, som jeg har på min todo liste hver uge, er at lede efter flybilletter. Jeg har brug for mange og rejser mindst 3 gange om måneden. Hvis jeg ikke holder øje med priserne og slår til, når de er fornuftige, kommer mit liv til at koste mig en formue. Blot i flybilletter. Heldigvis er der mange prissammenligningssider, og jeg er sommetider heldig at finde meget billige flybilletter.

Hele rejser

Reelt kan man også booke hotel og den slags, og så er der jo tale om færdige pakker med meget billige rejser faktisk. Fx i sidste uge. Jeg fandt billetter til London til en pris, som skriger til himlen om, at det er sjovere at bruge en weekend i London end i København. Og ja, det var med et af de her lavpris flyselskaber, men hvad gør det? Alle bruger dem. Taler ned om dem. Bryder sig ikke om dem. Men vi bruger dem. Fordi det er billigt. Og ja, hvorfor skal jeg betale 3 gange mere for at komme til London med et almindeligt rutefly, når jeg kan nøjes med at skulle betale en tredjedel af prisen for flybilletten med et lavprisselskab? Forklar mig lige det? Flyvetiden er den samme. Piloterne er lige så dygtige som ruteflyets. Tiden, jeg skal bruge på at komme igennem sikkerhedskontroller, og tasketjeks er den samme, uanset hvilket selskab jeg flyver med. At jeg måske skal gå en ekstra kilometer i Københavns lufthavn for at nå ud til vingen, hvor lavprisflyselskaberne holder til, er vist kun sundt.

Meget billige flybilletter

At man i Danmark så har nogle etiske skrupler, over at nogle af de her selskaber, der virkeligt sælger meget billige flybilletter, behandler deres personale dårligt, er jeg fuld af respekt for.
Det er rigtigt, at personalet ikke får den hviletid, de har brug for, det er rigtigt, at de ikke må være medlemmer af fagforeninger, det er også rigtigt, at jeg synes, det er for dårligt. Men personalet. Har de ikke selv en mening. Skal jeg som deres passager være deres talerør? Det mener jeg ikke, at jeg skal.

De skal selv sige stop og kræve, at deres arbejdsgiver giver dem ordentlige forhold. Og ja, hvis de er ansat i en dansk afdeling af selskabet, så skal de naturligvis have de samme rettigheder som alle andre i Danmark. Frit valg af fagforening og al den slags. Men kom ikke og sig til mig, at jeg ikke må bruge et lavprisflyselskab, bare fordi de ikke behandler personalet, sådan som man synes, de skal behandles i Danmark. Der findes andre selskaber, som behandler deres personale lige så dårligt, men de har bare deres nationalstats stempel på sig, og så er det ok, at vi bruger dem?

Jeg tror, at luftfartsindustrien er en meget hård branche at bevæge sig i. Hvad enten man er pilot, passager, ground hostess, eller stewardesse. Det er hårdt arbejde. Hvis priserne kan presses ned på billetterne, hvorfor så ikke. Jeg elsker at kunne komme til London, fx i en weekend og kunne komme hjem igen på en billig flybillet. At hotelpriserne så er skyhøje i den specifikke by, er en helt anden sag. Lad os lige se, hvad der sker efter Brexit.

Flybilletter eller hele rejsen?
Rul til toppen