Cybersport – Nettet som en sportsgren

Der er meget sport på nettet – og nettet kan bruges til sport

Lære musik på efterskolen?

Der er virkeligt rift om pladserne på nogle af de efterskoler, jeg har set på. De har ventelister mange år ud i fremtiden. Det er næsten sådan, at hvis mit barn vil på efterskole, når han skal i 9. klasse, så skal han have været skrevet op på venteliste, siden han går i 5. klasse.

Jeg står faktisk i den situation, at jeg ikke aner, hvad jeg skal gøre – eller kan gøre. Min dreng går i 8. klasse og vil på efterskole i 9. klasse. Han vil på en musik efterskole. Og det er ikke til at opdrive en plads. Jeg har ledt med lys og lygte. Alle musik efterskolerne, jeg har kontaktet, har ikke plads. En enkelt har nævnt, at hvis der kommer afbud, vil de kontakte mig. De har også advaret mig om, at jeg ikke skal have for store forhåbninger.

For tidligt?

Jeg tænker, at det er lidt urimeligt. Hvordan kan min dreng vide, når han går i 4. klasse, at om 4 år, så vil han på efterskole? Det ved børn i den alder ikke. Det er vist noget, de opdager henne omkring 7. eller 8. klasse. Og så er det åbenbart for sent. Skal man så som forælder tage ansvaret og bare skrive sit barn op, så man kan være sikker på, at det kan få plads om 4 eller 5 år? Er det ikke frækt? Bare at skrive barnet op vel vidende, at man ikke kommer til at bruge pladsen. Barnet kan højst optage 1 plads. Så hvorfor skrive det op til 4 eller 5 forskellige skoler? Det har jeg nemlig hørt, at en del forældre gør. De vil være sikre på, at deres barn får en god oplevelse, hvis det vil på efterskole.

Egentlig så forstår jeg ikke, at der ikke er flere musik efterskoler, end der er. Når nu vi ved, at det er populært at gå på musik efterskole, hvorfor etableres der så ikke flere skoler, end der er? Det må da være muligt at kunne forudse, hvor stort behovet er. Elever, der går på efterskole, er jo stødt stigende. Og har været det i de sidste mange år. Hvorfor kan undervisningsministeriet ikke gøre noget ved det? Eller er de bare ikke opmærksomme på det?

Måske kunne efterskolerne selv gøre noget ved det. Kunne de ikke udvide deres hold? Tage flere elever ind? Eller måske skære nogle af de knapt så populære linjefag ned så der bliver frigjort pladser til de musikinteresserede?

Hvem har plads?

Lige nu er jeg nærmest i panik. Jeg finder ikke en plads her i landet til min dreng, så han kan starte efter sommerferien. Måske er det en idé at lede efter en skole i Norge eller Sverige? Vi har talt lidt om det. Han har ikke noget imod at komme til Sverige. Bare ikke for langt oppe nordpå. Han vil gerne kunne komme hjem i nogle weekender. Men findes der efterskoler i Sverige? Aner det ikke. Måske, måske ikke. Vi må finde oplysning om det. Og helt sikkert, så skriver jeg ham på venteliste. Hvis vi er heldige, kan han måske komme på musik efterskole, når han skal i 10. klasse.

Lære musik på efterskolen?
Rul til toppen