Cybersport – Nettet som en sportsgren

Der er meget sport på nettet – og nettet kan bruges til sport

Hold sindet sundt

Du kan godt mærke, at du har forandret dig over de sidste par måneder. Det hele er begyndt at gå meget bedre for dig. Det er jo skønt at vide. Det motiverer dig også til at fortsætte med at arbejde med dig selv og dine tanker. Du ved dog også, at selvom du går til psykoterapi i København her, så er du ikke helt i mål endnu. Der skete det, at du begyndte at opleve alting meget sort og hvidt. Du begyndte at tænke meget negativt om de fleste vigtige elementer i dit liv. Du drømte om forandring, men kunne slet ikke finde ud af, hvor du skulle starte. Var det bare en ferie, du trængte til? Var det træthed efter en meget krævende periode på jobbet, der fik dig til at se negativt på alt?

Negative tanker

I dag ved du hvorfor, du begyndte at tænke så negativt. Du ved også, hvad du kan gøre, for at komme af med de negative tanker. Psykoterapien har hjulpet dig til at lære at omstrukturere tankerne, så du får et mere realistisk syn på tingene. Det var da heller ikke nemt for dig at tage beslutningen om at gå til psykoterapi. Det var et stort skridt. Det første skridt er altid det sværeste.

Og nu, hvor du har været i terapi i to måneder, er du ved at få styr på det igen: Du har lært at vende de negative tanker, før du – så at sige – verbaliserer dem for dig selv. Du har lært at bruge andre vendinger, når du skal formulere, hvad det er du tænker så negativt på. Du har med verbalisering og italesættelse af dine problemer fået mod på også at se lidt mere positivt på tilværelsen. Og det er netop dette lille skub, som psykoterapien i København har hjulpet dig med.

Mange har det svært

Rigtigt mange mennesker har problemer. Sådan med deres selvtillid eller selvværdsfølelse. Det kan føre til sygdom. Jo, det er sandt. Du tror måske ikke på det. Men, der er et men: Mange mennesker mister selvtilliden fordi de er ensomme. Og de er ensomme, fordi et eller andet har forhindret dem i at bygge et socialt liv op – eller det har nedbrudt det sociale liv, de havde. De sidder nu i en situation, hvor de måske ikke taler med en jævnaldrende i dagevis. De bliver dermed lidt fremmede overfor omverdenen. Og det kan føre til angst for at fortælle omverdenen, hvem de er. Og gør du ikke det – ja så udebliver det sociale liv.

En psykoterapeut er guld værd

Disse mennesker har brug for hjælp. Professionel hjælp. De kunne få god gavn af at komme i behandling hos en psykoterapeut. Om de skal, eller ikke skal, besøge en psykoterapeut i det område, hvor de bor, kan være ligegyldigt. De skal kunne besøge en dygtig psykoterapeut i København, hvis de bor i fx Roskilde, men ikke vil have, at andre ser, at de går i terapi. Det kan også være en psykoterapeut i Roskilde.  Det vigtige er, at de får behandling. Og det er psykoterapeuten, der kan hjælpe dem med det. Det handler nemlig om, at de skal tale med et menneske, der har indsigt i, hvordan vores tankemønstre kan udvikle sig – og hjælpe os til at rette op det mønster, hvis det er på vej – eller allerede er kommet – ud i den forkerte retning. Manglende selvtillid er nemlig et udtryk for, at vi tænker meget negativt om os selv. Og det er ikke rimeligt. Det handler derfor om, at du og psykoterapeuten sammen skal finde ud af, hvorfor du tænker negativt om dig selv. Og du skal lære at acceptere, at du har nogle dårlige sider. Du skal også lære at finde og holde fast i de positive.

Hold sindet sundt
Rul til toppen