Sommerferie i Frankrig

I år har vi været på sommerferie i Frankrig for at besøge min søster og svoger, som har slået sig permanent ned i den sydøstlige del af Frankrig; nærmere bestemt i Tignes. Lige på den anden side af bjerget ligger Val d’ Isere, et kendt skisportssted, som flere måske er bekendte med. Tignes er blevet et attraktivt sted at bo, men bestemt også et dyrt sted at købe en lejlighed. En mindre lejlighed, som ikke er moderniseret videre, løber nemt op i to mill. danske kroner. Det skyldes ud over efterspørgslen, at det er dyrt at fragte byggematerialer op af de små bjergveje, og ind i mellem bruges der også helikopter til formålet. Førhen tilhørte jorden i Tignes de allerfattigste bønder i området, som var blevet frataget deres jord længere nede i dalen, og derefter tildelt nye lodder i Tignes, men tiderne er skiftet siden.

I dag modtager Tignes tusindvis af skiglade gæster; heriblandt mange danske, som åbenbart befinder sig godt på de franske pister, men de franske alper byder jo også på nogle af de bedste muligheder for skiløb i Europa.

Forår og sommer er Tignes bestemt også et besøg værd, da der er mange aktivitetsmuligheder spredt ud over hele byen som fx bordtennis, hoppeborge, tennis, minigolf, golf, pedalbåde på den smukke sø i midten af byen. Den fyldes op af vand, når sneen begynder at smelte og er nogle steder op til 40 meter dyb. Om sommeren er der også stadig mulighed for at stå på ski – indtil omkring starten af august. Hvor mange danske børn kommer på håndbold- eller fodboldskole, bliver de franske børn sendt på skiskole i deres sommerferie. Herudover er der selvfølgelig de ture, som naturen indbyder til. Det er fx muligt at tage skiliften op på bjerget med rygsækken pakket og tage på vandretur i de fantastiske omgivelser. Mange benytter også bjergene til mountainbike, som de tager med i skiliften, og så går det ellers over stok og sten.

Selv om Frankrig er overvældende smuk, sætter vi stadig pris på lille Danmark. Da vi kom hjem gik vi en tur ned i parken og mødte undervejs det smukke svanepar, som majestætisk svømmede rundt med deres fire svaneunger. Den slags fandt vi fx ikke i Frankrig. Alligevel var vi enige om i familien, at det er vigtigt også at komme ud at se noget både herhjemme, men også i andre lande – og opleve forskellen. Er helt sikker på, at det er sundt for børnene.

Næste års sommerferie ligger allerede fast. Der skal vi på bondegårdsferie sammen et vennepar og deres børn – en flok som vi har rejst med mange gange, så det bliver helt sikkert en succes. I år går vores vennepars sommerferie og mere til med at lave en større ombygning af deres parcelhus, så mange af deres ting er kørt på et depotrum, imens håndværkerne rumsterer. Imens bor de på en nærliggende campingplads, indtil huset igen er beboeligt.

 

Sommerferie i Frankrig
Rul til toppen