Perfektionistisk optimering

Nogle gange går der sport i arbejdet, og det ser man et tydeligt eksempel på hos Kim Tetzlaff, der er kendt som en af de bedste til at hastighedsoptimere hjemmesider. I hans tilfælde er det vel ikke helt forkert at kalde det for en cybersport? hans arbejde foregår jo i den grad i cyberspace. Det er også her, han slår sine folder på steder som for eksempel Google Plus – https://plus.google.com/u/0/+KimTetzlaff

Den gode Tetzlaff er i perioder ganske flittig med at skrive artikler, som han deler ganske gratis. De fleste af dem er på relativt højt teknisk niveau – nogle er direkte nørdede, men de nyder stor respekt og værdi for andre programmører og webudviklere, der tager sådan noget som loadtid alvorligt.

Caching af WordPress

Et af de områder, hvor Kim Tetzlaff har forsket en del, er området med caching plugins til WordPress, der jo i dag er det mest udbredte CMS i verden. Caching kan i den grad nedbringe loadtiden og dermed gøre oplevelsen for hjemmesidens gæster meget bedre.

Der er mange plugins derude til formålet, og Kim har med vanlig petitesse analyseret flere  af dem. Hvis du har interesse i den slags – og det har du, hvis du arbejder med WordPress – er det værd at læse for eksempel hans artikel om W3TC caching plugin.

Mange plugins til caching har en “dummy setup mode”, og det gør dem velegnede til mindre tekniske webmastere. Men skal du for alvor arbejde med millisekunder, skal du ind og finjustere settings i disse plugins, og her er det vigtigt at vide, hvad du roder med.

Hvis du ikke er velbevandret i teknikken, er det muligt at hyre Kim Tetzlaff som konsulent til yderst rimelige priser. Det er klart noget, vi vil anbefale til alle, der ikke har den slags teknik helt under huden. Det har han nemlig, og han kan trimem en hvilken som helst hjemmeside i WordPress og andre systemer til at yde maksimalt.

Det er ikke helt forkert at kalde hans arbejde for en slags chiptuning af hjemmesider – og så er ringen vel sluttet til at kalde det for en cybersport?

Perfektionistisk optimering
Rul til toppen