Cybersport – Nettet som en sportsgren

Der er meget sport på nettet – og nettet kan bruges til sport

Nu er det igen sæson for de zoologiske haver

I takt med at vejret bliver bedre og bedre herhjemme, så åbner mange udendørs aktiviteter igen, som har været lukket vinteren over. Dette er blandt andet diverse forlystelsesparker, men også de zoologiske haver.

At besøge en zoologisk have er en stor oplevelse for hele familien, og der vil altid være noget for alle at kigge på derinde. Om man er til aber, isbjørne, slanger, eller sågar pandaer er de at finde i de danske zoologiske haver fra forårets begyndelse.

Det er en lidt dyr fornøjelse, men det er muligt at købe et sæsonkort relativt billigt, så man tit kan få fornøjelse af de mange dyr.

Er det ikke synd for dyrene at de skal leve i fangenskab?

Mange har den holdning, at det er synd for dyrene, at de skal være låst inde, og ikke leve i deres sædvanlige habitat. Det kan være rigtigt for en lang række dyr, men for andre arter er det et ulogisk argument.

Dyr som den store panda, som Københavns Zoo får i år, har været en truet dyreart i utallige år, og arten er kun blevet reddet som følge af det zoologiske arbejde.

De zoologiske havers formål er nemlig ikke kun at tjene penge, men det er samtidig at bevare en lang række dyrearter, så verden kan have glæde af dem mange år ud i fremtiden.

Derfor kan det være en god idé at se fangenskabet som løsningen på problemet, snarere end problemet. For nyligt døde det sidste levende nordlige hvide han-næsehorn, da arten er blevet udsat for en så stor mængde krybskytteri, at de ikke har kunnet føre arten videre.

Zoologer har formået at sikre sig en mængde sædceller fra det døde dyr, som man håber på at kunne bruge til at befrugte æg senere hen, og måske genoplive arten.

 

Nu er det igen sæson for de zoologiske haver
Rul til toppen