Hegnsloven

Ejeren af det sommerhus, vi er nabo til ude i det sommerhusområde ved vestkysten, hvor vi sidste efterår købte vores sommerhus, kom slentrende over til mig, da jeg var ude for at inspicere de moduler til et Plus Trend hegn, jeg havde købt. Jeg kender ham ikke så godt, men vi har da hilst på hinanden tidligere.

Han fortalte mig i en venlig tone, at ifølge bestemmelserne i områdets lokalplan må man ikke opsætte sådan nogle hegn i skel, for der må kun plantes hække, hvis man altså vil have markeret en adskillelse.

Det vidste jeg godt, for jeg havde kigget efter i bestemmelserne, da min kone og jeg snakkede om, at vi gerne ville have opsat en eller anden form for havehegn for at give noget mere læ på vores terrasse. Så jeg kunne berolige min nabo med, at det nyindkøbte hegn ikke var beregnet til at opsætte i skel men derimod mindst fem meter inde på vores grund, hvor man gerne må have den slags hegn.

Det fik vi os så en lille sludder om, og vores nabo nævnte, at vi har en forholdsvis nidkær formand for grundejerforeningen her i området, så man er nødt til at holde sig til bestemmelserne. Men det er nu også godt, for en anden grundejer satte for et par år siden et grimt plankeværk op ud mod grusvejen. Det var bestemt ikke kønt, og de fleste sommerhusejere i området var godt tilfredse med, at han blev tvunget til at fjerne det igen. Og nu har han købt nyt plankeværk online i stedet.

Hegnsloven
Rul til toppen