Cybersport – Nettet som en sportsgren

Der er meget sport på nettet – og nettet kan bruges til sport

Akupunktur

Kender du det der med, at man starter januar, fuld af entusiasme og gode intentioner – og så når man kommer hen til februar, så indser man, at man ikke har overholdt alle de løfter, man gav sig selv til nytår? Jeg kender det i hvert fald godt. Jeg lovede jo mig selv, at jeg ville holde op med at ryge. Jeg tror, at jeg holdt mit løfte i 3 dage. Den 4. januar købte jeg så en pakke cigaretter. Desværre. Jeg har røget igen siden d. 4. januar. Jeg kan da med ’stolthed’ i stemmen sige, at jeg kan holde op med at ryge, jeg skal bare virkeligt tage mig sammen.

Gode intentioner

Og det er faktisk min intension at holde op. Også i længere perioder end 3 eller 4 dage. Det skulle jo gerne være sådan, at jeg slet ikke tænker på at ryge. Jeg ved, at det kan lade sig gøre. Men måske er jeg bare et af de mennesker, der skal have lidt hjælp til det. Man kan få hjælp. Både til at tackle det fysiske nikotinbehov og det psykiske.

Der findes forskellige midler, man kan tygge eller klistre på armen, så det fysiske behov dulmes, og man derfor ikke løber ned til kiosken for at købe 20 stk. cigaretter. Der er også nogle behandlere, der siger, at de kan hjælpe en til at holde op med at ryge.
Jeg har prøvet det en gang. Det var med hypnose. Det virkede ikke på mig. Jeg stoppede min rygning i 10 dage, og så var jeg igen nødt til at købe en pakke cigaretter. Jeg har overvejet psykoterapi, men jeg synes godt nok, at det er lidt dyrt. Og jeg er slet ikke sikker på, at det vil virke i længden. Måske er jeg også bange for at opdage sider af mig selv, som jeg ikke bryder mig om – eller som jeg slet ikke er parat til at arbejde med.

Vil prøve akupunktur nu

Derfor har jeg undersøgt, hvad der ellers findes af muligheder for at gennemføre et rygestop. Og jeg er nået frem til, at jeg vil prøve med akupunktur efter at have læst denne. Det er jo en behandlingsform, som bliver mere og mere accepteret. Der er faktisk mange læger, der samarbejder med akupunktører omkring behandling af smerter eller andre sygdomme.

Lokal akupunkturklinik i Valby?

Jeg var på nettet i morges for at søge efter en akupunktør. ”Akupunktur Valby og København” skrev jeg, og jeg fandt en del. Nogle hurtige kig på deres hjemmesider lærte mig hurtigt at sortere de seriøse fra de mindre seriøse. Jeg har lige ringet til en af de seriøse, som fortalte mig, at han har god erfaring med klienter, der har været i samme situation, som jeg er: De havde brug for få behandlinger med akupunktur. De er alle sammen røgfrie i dag. Én af dem er røgfri på 5. år nu. Jeg fik en tid til en gang i næste uge. Jeg håber virkeligt, at det virker. Det vil være kanon for mit helbred og mit budget. Og pyt med at jeg måske tager nogle kilo på. Dem kan jeg vel løbe af mig, når jeg kan trække vejret ordentligt igen.

Akupunktur
Rul til toppen