Cybersport – Nettet som en sportsgren

Der er meget sport på nettet – og nettet kan bruges til sport

Koder til værdipapirer

Jeg har ondt i hovedet. Hele dagen er gået med at prøve at forstå noget, som jeg ikke forstår. Ja, den sætning giver ikke meget mening! Det kan jeg da godt se. Men sådan er det, når man leder efter oplysninger, men ikke kan finde! Spørgsmålet var: Hvad er LEI koder? Jeg har brugt en dag i mit værdifulde liv på at finde ud af, hvad en Lei kode er. Og hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg spildt en masse tid på det.

Reelt et CVR internationalt

Jeg har nemlig fundet ud af, at Lei Koder ikke er andet en et international CVR-nummer for virksomheder, der ønsker at handle med aktier eller obligationer. Kort sagt: Værdipapirer. Men den viden, jeg har tilegnet mig nu efter at have spildt 8 timer i mit arbejdsliv, er værdifuld. Hvis der er nogen, der vil vide, hvordan man får lavet en lei-kode, så kan de bare komme til mig. Jeg er nærmest ekspert. I det mindste når det kommer til at få at vide, hvordan man opretter den, og hvad det egentlig er. Bare spørg mig.

Registrering af LEI nummer

Det har dog ikke været nemt at nå dertil. Jeg kalder mig for ekspert. Og det er jeg. Men der er mange små finurligheder, som man skal være opmærksom på, hvis man vil have en lei-kode. Fx så var jeg ikke klar over, at det er obligatorisk for virksomheder, der handler med aktier eller obligationer, at de har en Lei registrering. Og et Lei nummer.

Det er nemt nok at få sig en Lei kode. Eller et Lei nummer. Men det er en helt anden sag at få det nummer registreret som en Lei registrering. Det kan man nemlig ikke selv gøre. Eller, jo, det kan man, men det er en ret bureaukratisk proces, og det er meget nemmere at give den opgave til professionelle, der gør den slags hver eneste dag.

De professionelle kan man nemt finde på internettet. Det er bare et spørgsmål om at sætte sig ved sin skærm og lede lidt. Så finder man dem. Det, som kan være lidt svært, er at finde den udbyder, som tilbyder den billigste Lei kode. Men tager man tiden til det, så finder man den. Og det er så meget nemmere at bede dem om at gøre arbejdet for sig. Man skal jo i kontakt med en central database for at få sin registrering opdateret, så man faktisk kan handle med værdipapirerne. Og det kan være lidt af en labyrint at gå rundt i. Især hvis man som jeg, ikke er en haj til engelsk.

Registrering og priser

Lei-koden skal nemlig registreres i databasen, som ligger nede i Schweitz. Og det betyder, at man ikke bare kan skrive på dansk i alle de mails, der skal sendes. Næh, man skal være ret god til engelsk. Og det er jeg ikke, så da jeg fandt den her danske udbyder, så slog jeg til med det samme. Og jeg kan se nu, at prisen er meget rimelig. Ja, faktisk, en af de billigste lei priser på markedet, jeg har fundet ind til nu.

Koder til værdipapirer
Rul til toppen