Det kræver gode øjne

Øjenlaser operation

I det mindste kan jeg da glæde mig over, at jeg er gammel nok til at kunne gå på pension, hvis det skulle vise sig, at mit syn ikke kan blive forbedret i en sådan grad, at jeg kan fortsætte mit arbejde som tandlæge. Sådan tænkte jeg indtil for et par dage siden, da jeg langt om længe fik taget mig sammen til at få en konsultation hos den nye øjen læge, der lige har åbnet klinik her i byen.

Gennem de seneste to år har jeg oplevet, at mit syn gradvist er blevet dårligere, og jeg har flere gange fået nye briller med stærkere glas i, men her for nylig måtte jeg konstatere, at jeg ikke bare kunne fortsætte med at skifte briller, for mit syn er bare fortsat med at blive dårligere, og det kan selvfølgelig ikke forenes med mit arbejde, hvor det er nødvendigt at kunne se knivskarpt, når man arbejder i patienternes tandsæt.

Da jeg for første gang mødte øjenlægen, forklarede jeg selvfølgelig om min situation og at jeg som tandlæge jo er meget afhængig af mine øjne. Han blev noget forundret over, at jeg – der selv arbejder i sundhedsvæsenet – ikke var kommet til ham meget tidligere, men jeg forsvarede mig med, at jeg jo blot troede, at det var almindeligt gammelmandssyn, der havde ramt mig.

Jamen, det kan der jo også gøres noget ved, understregede han. I dag kan man ved hjælp af for eksempel øjenlaser rette op på synet, så de fleste endda kan blive helt uafhængige af briller eller kontaktlinser.

Han gik i gang med at undersøge mine øjne gennem det avancerede apparatur, som øjenlæger bruger i vore dage. Han var tilsyneladende meget grundig, og efter et stykke tid var han klar til at stille en diagnose.

Du har pådraget dig en grå stær, fortalte han mig uden omsvøb. Men det skal nu ikke forskrække dig, for jeg kan jo se, at du har rundet de 65 år, og i den alder er det en meget udbredt lidelse, som vi nu om dage heldigvis kan kurere i næsten alle tilfælde.

Selv om jeg også arbejder med sundhed og medicin, må jeg erkende, at jeg ikke har specielt meget forstand på netop øjnene, så jeg blev alligevel lidt ked af at høre, at jeg havde fået grå stær, men den forholdsvis unge øjenlæge, som jeg i øvrigt fandt ganske sympatisk, beroligede mig med, at han trods sin unge alder havde foretaget mange indgreb på øjne med grå stær, så for ham var der tale om en næsten dagligdags rutine at ordne den slags.

Du får en tid en dag i næste uge, og så fikser vi din grå stær med et ganske simpelt indgreb, og samtidig kan jeg rette op på din langsynethed med en lille og helt smertefri lasik operation som du kan læse om her, så du efter al sandsynlighed kan lade dine briller blive liggende hjemme i skuffen i fremtiden.

Nu glæder jeg mig til at få det overstået, så jeg forhåbentlig kan tage nogle år mere som tandlæge.

Det kræver gode øjne
Rul til toppen