Sporty emballage?

Sporty pige

I de fleste familier kender man til de bjerge af gavepapir og pap, man står tilbage med efter udpakningen af julegaverne den 24. december. Jeg har tit tænkt på, at det i bund og grund er et uheldigt spild af ressourcer, at gaverne skal pakkes så grundigt ind, så der bruges mange meter temmelig dyrt gavepapir op til sådan en juleaften.

Men på den anden side er det jo en tradition, at modtagerne af julegaverne gerne skulle blive overraskede over, hvad de får, og det vil de selvfølgelig ikke blive, hvis gaverne ikke er pakket ind. Så man må nok bare bøje sig for traditionen og finde sig i gavepapiret.

Men en stor del af al den øvrige emballage, man står tilbage med efter juleaften, er i hvert fald helt overflødig. Det er naturligvis især de gaver, der er blevet givet til børnene, der efterlader den største mængde af emballage. Jeg har tit undret mig over, at for eksempel en legetøjsbil skal pakkes ind i solide mængder af pap, og så er den oven i købet sat fast i papæsken, så man risikerer at brække neglene i forsøget på at få den gjort fri i en fart, så lille utålmodige Søren kan komme til at lege med sin nyerhvervede julegave.

Det ville da være meget nemmere, hvis sådan en legetøjsbil bare befandt sig i en eller anden gennemsigtig pose af cellofan, når man køber den i legetøjsforretningen. Sådan en pose kan jo være meget farvestrålende og formentlig lige så tillokkende at se på, som de gedigne papæsker med en gennemsigtig del af plastik, som man normalt oplever.

Den slags emballage har givetvis kun til formål at gøre varen mere tillokkende i butikkerne, for det tynde pap, man oftest anvender som emballage, kan nok ikke beskytte varen mod ret mange knubs.

Så har jeg mere forståelse for, når et firma anvender boblekuverter til forsendelse af diverse mindre objekter. Her er der jo tale om at beskytte varen inden i emballagen mod eventuelle skader, som kan opstå, når forsendelsen kastes rundt i systemet på en måde, der ofte ikke tager hensyn til, at noget kan gå i stykker.

I det hele taget kan jeg godt lide sådan nogle boblekonvolutter, som jeg også selv tit bruger, når jeg for eksempel skal sende noget med posten til vores datter, der bor i København, mens hun studerer.

Hun er meget flittig med sine studier, og jeg har for vane med et par måneders mellemrum at sende hende en lille opmuntring af en eller anden art, for hun har ikke selv økonomi til at forkæle sig selv med for eksempel et smart smykke eller den slags.

Og hun holder meget af smykker, så det er næsten altid et armbånd, en halskæde eller noget i den stil, jeg vælger at finde til hende, når jeg synes, hun trænger til en lille hilsen hjemmefra. Så bruger jeg altid boblekuverter til forsendelsen, for de er nemme at håndtere, og jeg har aldrig været ude for, at de ikke har beskyttet varen godt nok. Jeg køber al emballage hos Jakodan i øvrigt.

Sporty emballage?
Rul til toppen