Har sportsfolk brug for helseting?

Mange sportsfolk går af naturlige årsager rigtigt meget op i deres helbred og vil gerne gennem sund levestil og kost optimere deres krop og deres præstationer.

Derfor er det oplagt at spørge, om sportsfolk kan nyde godt at nogle af alle de nyskabelser i moderne kost og helse, som vi andre kan læse om i aviser, ugeblade og bøger – og se på tv, ikke mindst.

Udgangspunktet er, at den alternative kost vist ikke rigtigt er slået igennem i sportens verden. Der er i hvert fald ikke mange cykelryttere på Atkins-diæter eller fodboldspillere, som har skåret ned på kulhydraterne. Der bliver brændt en masse energi af, når man dyrker seriøs sport, og derfor skal der også en masse energi ind.

Det sker vist heller ikke for tit, at sportsfolk får serveret smoothies af superfood i drikkedunkene, selvom det sikkert kunne være delikat med acai-bær, Eye-Q fiskeolie og godt med hyben og ingefær. Men det kunne måske også medføre et vist behov for en udrensningskur bagefter..

Så længe de store sportsfolk kan præstere, tror jeg altså ikke på, at vi vil se den store kostrevolution komme fra deres side. Der er nok heller ikke mange sportschefer rundt om, som tør gamble med netop deres hold på kostfronten. Det koster jo sikkert fyresedler, hvis man ændrer på den slags, og det ikke virker.

Har sportsfolk brug for helseting?
Rul til toppen